TOBIAS BADER – RISE AND FALL (EP)

Tobias Bader heeft een heel lang verleden in de wereld van de muziek, volgens eigen zeggen al meer dan 35 jaar. Toch hadden wij tot op heden nog niet echt van hem gehoord, maar dat verandert nu helemaal nadat we zijn debuut-ep “Rise And Fall” in de bus hebben gekregen. Deze Nederlandse singer-songwriter van folk- en popsongs uit Amsterdam vindt zijn inspiratie bij de melodieuze sixties- en seventies-sound van grote artiesten als David Bowie, Neil Young en JJ Cale.

Hij schrijft de muziek bij zijn liedjes, terwijl het tekstschrijven wordt overgelaten aan Dick Sinnige. De instrumentatie bij de opname van de nummers is afkomstig van Tobias Bader zelf die de gitaren, bas en banjo bespeelt, terwijl Ute Apfelstedt (van de band ‘Passion Flower’) op viool speelt bij drie nummers. Diederik Nomden speelt bij de songs “Things” en “You Are The One I Want To Hold” op Hammondorgel en Jaap Vrenegoor is de drummer van dienst bij het nummer “Freeway To Your Heart”.

De openingstrack “Fly” is een swingend nummer met knap vioolwerk van Ute Apfelstedt, hetgeen ook aangenaam te beluisteren is in de aanvang van de tweede ep-track “Rise And Fall” die als eerste single werd uitgebracht. “Things” is volgens onze bescheiden mening het beste liedje op deze ep (zie akoestische live versie op de video) en ook het nochtans vlot in het gehoor liggende nummer “You Are The One I Want To Hold” kan op onze appreciatie rekenen, hoewel we hier af en toe geconfronteerd worden met het beperkte vocale bereik van deze muzikant.

Tobias Bader zegt dat hij nog zo’n 50-tal nummers klaar heeft liggen. Zijn plan is om deze in de volgende maanden en jaren mondjesmaat met de buitenwereld te delen in de vorm van ep’s. De kans is dan ook vrij groot dat u hier in de nabije toekomst over nieuw werk van deze Nederlandse singer-songwriter zal worden geïnformeerd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video